Ogólnopolskie Stowarzyszenie Instytut Promocji Nauczycieli „Solidarność” powstało w 2000 r. Od 07.05.2008 r. Stowarzyszenie jest organizacją pożytku publicznego. Celem Stowarzyszenia jest szeroka działalność społecznie użyteczna, badawcza i promocyjna, szczególnie w dziedzinie nauki, oświaty i wychowania dzieci i młodzieży, a także na rzecz rozwoju społeczeństwa obywatelskiego.

Instytut Doskonalenia Nauczycieli „Solidarność” – ogólnopolską placówkę zarejestrowaną w Ministerstwie Edukacji Narodowej. Centrala IDN „S” mieści się w Gdańsku a w kraju istnieje ponad 20 filii, które doskonalą nauczycieli m.in. w zakresie: informatyki, BHP, awansu zawodowego, mierzenia jakości pracy szkoły, opracowywania szkolnych programów wychowawczych, przeciwdziałania agresji i przemocy wśród dzieci i młodzieży, przedsiębiorczości, zarządzania oświatą, nauki języków obcych.

5. Metody identyfikacji, analizy i oceny zagrożeń zawodowych.
6. Ocena ryzyka zawodowego związanego z wykonywaną pracą i zasady ochrony przed zagrożeniami.

Zasady zgłoszeń
1. Zgłoszenia na kursy prosimy przesyłać przez Komisje Międzyzakładowe lub na adres e-mail instytutu - Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
2. Zgłoszenia prosimy wypełniać czytelnie, (w przypadku zgłoszeń wypisywanych ręcznie – drukowanymi literami).
3. Termin nadsyłania zgłoszeń – zgodnie z ofertą szkoleń.
4. O terminach i miejscu rozpoczęcia kursów zainteresowani nauczyciele zostaną poinformowani telefonicznie lub przez Komisje Międzyzakładowe
5. Kursy realizujemy w ciągu całego roku szkolnego 2015/2016.
6. W przypadku większej liczby chętnych realizujemy kolejne edycje danego kursu
7. Realizacja kursów rozpocznie się od momentu utworzenia grupy.
8. Kurs nie zostanie zrealizowany w przypadku małej ilości chętnych.
9. Uczestnicy form doskonalenia proszeni będą o przedstawienie w dniu rozpoczęcia szkolenia kserokopii dokumentu potwierdzającego dokonanie opłaty za kurs.
10. Nauczyciele, którym kurs opłaci pracodawca, proszeni są o zgłoszenie tego faktu (przed rozpoczęciem szkolenia). Faktury będą wystawiane w ciągu tygodnia po zakończeniu formy doskonalenia lub w trakcie po uiszczeniu całości wpłaty.
11. Jeżeli przysłaliście Państwo zgłoszenie na kurs, a z różnych powodów nie możecie w nim uczestniczyć, prosimy o telefoniczne zgłoszenie rezygnacji przynajmniej tydzień przed rozpoczęciem kursu.

Terminarz szkolenia